KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Přímý pohled senátorky Šárky Jelínkové: Vzdělání v době covidové

Přímý pohled senátorky Šárky Jelínkové: Vzdělání v době covidové

Přidáno 17. 2. 2021
Uzavřené školy, práce z domova a stopnutí každodenních aktivit. Takový je život v době koronaviru. Zvlášť pro rodiče je aktuální stav velmi složitý. Zde je několik dobrých rad, jak to vše ve zdraví přežít.
Vytvořte si něco jako denní rozvrh. Rozepište svým dětem, kdy se budou věnovat učení nebo kdy se budete věnovat společným aktivitám (třeba hraní her či domácím pracím). Ostatně, děti jsou zvyklé na školní rozvrh, takže to pro ně nebude žádná novinka. Nezapomeňte do plánů zahrnout i cvičení nebo nějakou venkovní aktivitu. I kdyby to měla být procházka kolem bloku nebo venčení psa. Pokud to u vás doma prostory dovolí, vyčleňte dětem pracovní i herní prostředí. Řád je pro děti v nestandardní době pandemie velmi důležitý. Proto je třeba myslet i na pravidelnou večerku nebo ranní budíček. Pokud máte více dětí, naplánujte si svůj den tak, abyste se každému z nich mohli věnovat alespoň 20 minut denně samostatně. Myslete na to, že děti se jednoho dne vrátí do školy nebo kroužků. Zkuste jim proto zařídit alespoň online spojení s jejich kamarády. Nezapomínejte také na příbuzné. Telefonický hovor s babičkou a dědečkem určitě ocení nejen prarodiče, ale i vy.