KDU.breadcrumbs.homeAktuálně 2013 Jak to vidí Ondřej Benešík

Jak to vidí Ondřej Benešík

Přidáno 21. 10. 2013
Vyšlo v Deníku 19.10.2013.
Jak chcete zvýšit bezpečnost lidí v naší zemi? Především je nutné dál snižovat počty administrativních pracovníků a zvyšovat počty policistů přímo v terénu. Další problém je ten, že policisté v terénu jsou bohužel dnes neúměrně zatíženi administrativou. Např. na vyřízení jednoho banálního dopravního přestupku mnohdy potřebují několik hodin. Jakým způsobem byste pomohli samosprávám vyřešit nedostatek míst ve školkách? To je velmi zásadní problém pro mnoho mladých rodin. Žena často nemůže nastoupit do práce, protože nemůže sehnat pro své dítě místo ve školce. Proto budeme navrhovat právo rodičů na umístění dítěte do mateřské školy od 3 let. Pro KDU-ČSL je skloubení pracovního a rodinného života velkou prioritou. Máte v plánu podpořit rodiny více než jenom rodičovským příspěvkem? Jak je budete podporovat? Nechceme rodiny primárně dotovat, ale především jim nechat peníze, které si vydělají. Proto navrhujeme poměrně radikální snížení daní pro rodiny s dětmi. Zvýšíme slevu na dani pro dítě na stejnou výši jako na poplatníka, což znamená o 11 436 Kč ročně více v rodinných peněženkách, a obnovíme společné zdanění manželů. Ondřej Benešík, lídr KDU-ČSL ve Zlínském kraji