KDU.breadcrumbs.homeAktuálně 2013 Zástupci regionu už zasedli ve sněmovně

Zástupci regionu už zasedli ve sněmovně

Přidáno 27. 11. 2013
25.11.2013 18:00 ČT 1
Daniela PÍSAŘOVICOVÁ, moderátorka -------------------- Poslanci, to nejsou jenom političtí matadoři, ale zároveň taky absolutní nováčci. Ta druhá skupina převažuje, v Poslanecké sněmovně je jich celkem 118. A jednomu z nich, tedy absolutnímu nováčkovi ve vysoké politice, konkrétně se jedná o Ondřeje Benešíka z KDU-ČSL, byl dnes v patách reportér České televize Josef Kvasnička. Josef KVASNIČKA, redaktor ČT, -------------------- Strání dobře ukryté v údolí Bílých Karpat. Do Prahy je odtud 350 kilometrů, i proto poslanec nováček raději vyrazil už v neděli navečer přímo z rodinné oslavy. Pro 37letého muže je to mimořádná změna v životě. Politiku 4 tisícového Strání vyměnil za ruch milionové metropole. Bydlet bude přímo v jejím srdci, v legendární Malostranské Nerudově ulici. Ondřej BENEŠÍK, poslanec, starosta Strání /KDU-ČSL/ -------------------- Do nové práce to mám asi 200 metrů, což je příjemné. Josef KVASNIČKA, redaktor ČT -------------------- A pak to začalo, v labyrintu chodeb se poslanec okamžitě ztratil. Josef KVASNIČKA, redaktor ČT -------------------- Najít cestu do kanceláře mu nakonec pomohli zkušenější kolegové. Josef KVASNIČKA, redaktor ČT -------------------- Chvíle klidu ale byla rychle pryč. Poslanec Benešík musel zpět do labyrintu chodeb, a jak sám říká, tak i vstříc labyrintu vztahů, politických i osobních. Josef KVASNIČKA, redaktor ČT -------------------- Zkratku do jednacího sálu si lidovci vyjednali v předstihu, přes výsostné území TOP 09. Ondřej BENEŠÍK, poslanec, starosta Strání /KDU-ČSL/ -------------------- Takže toto je moje dnešní místo, teda. Josef KVASNIČKA, redaktor ČT -------------------- V 10 hodin si nováček převzal osvědčení poslance, vzápětí byl v centru pozornosti zase, i když jen u parlamentního fotografa. Josef KVASNIČKA, redaktor ČT -------------------- A pak už přišel vrchol číslo 1, Poslanecká sněmovna už naostro, den první. Josef KVASNIČKA, redaktor ČT -------------------- Mladý poslanec složil slib, teď by měl mít až 4 roky na to, aby zkusil splnit to, co si sám předsevzal, třeba zlepšit dopravní dostupnost Moravsko-slovenského pohraničí, kde bydlí. Josef Kvasnička, Česká televize.